La Banda comarcal de la Terra Alta va néixer a partir de l’experiència d’ajuntar diferents músics de la comarca per tal d’aplegar-los amb l’objectiu d’organitzar un concert el dia 25 de novembre de l’any 2014 amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La iniciativa tingué una gran resposta entre els músics comarcals i així fou com el dia 28 de novembre del 2014 se celebrà un concert a la Societat Unió Gandesana, on per primer cop una quarantena de músics procedents de diversos municipis terraltins, s’aplegaven per tocar conjuntament en una mateixa formació sota la direcció del mestre Roc Lluís i Mulet.

Donat el bon resultat d’aquesta iniciativa, els intèrprets que van participar en aquesta experiència, amb el suport del Consell Comarcal, van decidir a principis de l’any 2015 crear la Banda Comarcal de la Terra Alta, on els diferents integrants de la formació i la institució comarcal, aglutinaven esforços per tal de dotar a la Terra Alta d’una nova proposta cultural en l’àmbit de la música.

Naixia així una formació, complementària a les existents, amb vocació de realitzar concerts als diferents municipis de la comarca per tal de fer arribar al seu públic obres i gèneres musicals diversos, del repertori propi per banda.

En l’actualitat la Banda comarcal la integren els següents components:

FLAUTES: Anna Alcoverro Serres, Joaquim Bielsa Ferrús, Albert Gabaldà Galcerà, Ignasi Solé Clua

CLARINETS: Aina Alabart Farré, Roger Balsebre Trias, Marta Rius Llop

SAXOS ALTS: Célia Llop Ardevol, Marc Segura Serres, Roser Solé Clua, Laura Uguet Montañés

SAXOS TENORS: Imma Maijó Messeguer, Pau Montoya, Ferràs, Joan Rius Jaumot

SAXO BARÍTON: Xavier Mulet Ferré

TROMPETES: Ramon Rius Llop, Adrià Pons Subirats, Antoni Vaqué Pascual

TROMBONS: Max Faneca Pallarés, Rubén Montagut Pellisa

BOMBARDÍ: Biel Rius Jordà

GUITARRA BAIXAGenís Montaña Martí

PERCUSSIÓ: Jaume Ferré Pellisa, Leandre Jordà Galano, Angel Montagut Martí, Francesc Solé Clua

Aquestes són les notícies sobre l’activitat de la Banda Comarcal:

Si t’agrada la música i vols formar part de la Banda comarcal representant la comarca de la Terra Alta, omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Àrees

    Altres webs del Consell Comarcal