El Consell Comarcal de la Terra Alta i Art al Ras (projecte escultòric als camins de la Terra Alta) han celebrat avui un acte de reconeixement a Hebe de Bonafini, presidenta de Las Madres de la Plaza de Mayo des de l’any 1979 i traspassada als 93 anys el passat 17 de novembre.

L’acte ha tingut lloc al costat de l’escultura ‘Desapareguts. Homenatge a Las Madres de la Plaza de Mayo’, que li ret homenatge. L’obra és de l’artista plàstic nascut a Buenos Aires Rubén Borré i està integrada dins del projecte Art al Ras, al camí de Corbera d’Ebre a Vilalba dels Arcs.

“Probablement, una de les funcions de l’art sigui anar a la recerca dels fruits d’aquelles sembres per deixar-ne testimoni amb l’obra realitzada. En ser convocat pel projecte Art al Ras a situar una escultura sobre els drets humans a Corbera d Ebre, poble que va guanyar per dret propi ser declarat monument a la pau, vaig construir la meva obra escultòrica ‘Desapareguts. Homenatge a Las Madres de la Plaza de Mayo’. Aquesta obra  intenta agermanar les persones que van lluitar i lluiten contra totes les formes d’injustícia, per la llibertat de pensament, els drets humans i la igualtat”, explica l’artista Rubén Borré.