• El Consell Comarcal cedeix la gestió de les instal·lacions al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.
  • La deixalleria, que donarà servei a la comarca, ocupa una extensió aproximada de 3.000 metres quadrats.

 

El Consell Comarcal de la Terra Alta posa en funcionament avui, 1 de desembre, la deixalleria que donarà servei a la comarca. Ubicada a la carretera vella de Gandesa a Corbera d’Ebre, ocupa una extensió aproximada de 3.000 metres quadrats i compta amb una bàscula, una compactadora, molls de càrrega amb contenidors per a diferents fraccions, així com una caseta de control i cobert per materials perillosos, voluminosos i similars.

El Consell Comarcal, responsable de la construcció de la deixalleria, ha signat un conveni de cessió de les instal·lacions al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, que serà qui s’encarregarà de la gestió de les instal·lacions.

La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha agraït a l’ajuntament de Gandesa la cessió dels espais on s’ha construït la deixalleria i a la Diputació de Tarragona i a l’Agència Catalana de Residus per haver dotat de pressupost l’ens comarcal i el finançament de l’obra. “Aquestes instal·lacions han de servir per millorar el servei a tots els municipis de la comarca i fer-lo més àgil i eficient”, ha apuntat Sanromà.

En aquest sentit, Carles Luz, alcalde de Gandesa també ha celebrat la posada en marxa de la deixalleria pel servei que oferirà a partir d’ara als ciutadans terraltins.

“Avui hem posat fil a l’agulla perquè aquest circuit pugui ser una realitat i que, de mica en mica, la gestió de residus, una cosa tant complexa i complicada, millori en l’àmbit d’actuació d’aquest consorci”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

Al seu torn, Jesús Gómez, director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre, ha incidit en la necessitat de començar a canviar d’etapa i donar valor als productes que provenen de les deixalleries. “El que avui inaugurem és una bona mostra de com ens volem implicar en afavorir aquesta capacitat de segregació i separació de les deixalles per dotar-les d’una vida útil més llarga però també, sobretot, per contribuir a la seva disminució”.