• Les tres beneficiàries realitzen feines en els àmbits de gestió de fons, suport als diferents departaments de l’ens i tasques administratives.
  • És el cinquè any consecutiu que el Consell Comarcal participa en el programa Joves en Pràctiques subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

En el marc de l’acció Joves en Pràctiques, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha contractat tres persones menors de trenta anys que, durant sis mesos, desenvoluparan tasques d’interès per a la ciutadania. Les tres beneficiàries, que ja han iniciat el seu contracte, realitzen feines en els àmbits de gestió de fons, suport als diferents departaments de l’ens i tasques administratives.

Les tres joves són beneficiàries del programa Garantia Juvenil a Catalunya i estaven inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). De les tres, una té estudis universitaris i les altres dues compten amb estudis de Formació Professional en la branca d’Administració i Gestió.

Els elevats percentatges de joves que estan en situació d’atur i que es troben sense feina constitueixen una preocupació social àmpliament compartida per la societat catalana i pel Govern de la Generalitat, que l’ha assumit com una de les prioritats de l’acció de govern. En aquest context i en col·laboració amb les entitats locals i entitats sense ànim de lucre, s’estableix un programa que permet que durant un període de sis mesos persones amb títol prestin els seus serveis a aquestes entitats sota la modalitat contractual de pràctiques. Aquest contracte ha de possibilitar als joves l’adquisició d’aptituds i experiència professional, facilitant l’exercici pràctic dels coneixements adquirits tant en la formació reglada com durant la formació laboral.

És el cinquè any consecutiu que el Consell Comarcal participa en el programa Joves en Pràctiques, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa sobre l’Ocupació Juvenil. Es tracta d’una subvenció atorgada pel SOC per un import de 33.000 euros.

A nivell comarcal, set ajuntaments terraltins també s’han adherit a l’acció de Joves en Pràctiques durant aquesta anualitat. A data d’avui i en aquest context, s’han fet efectives sis contractacions que han rebut tot el suport tècnic necessari des de l’ens comarcal a través de l’Oficina Jove mitjançant la figura de la Referent d’Ocupació Juvenil. Els perfils més demandats als consistoris han estat els relacionats amb l’administració i la informàtica. En total, ja són nou els nois i noies contractats a la comarca de la Terra Alta en el marc d’aquesta iniciativa.