Representants institucionals de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, l’Alt Camp i el Baix Camp van acordar ahir dijous coordinar la seva estratègia davant el nou projecte de línia de molt alta tensió (MAT) que ha de creuar les Terres de l’Ebre i les comarques de Tarragona, publicat a finals del passat mes de juliol al Butlletí Oficial de l’Estat i que impulsa el clúster energètic aragonès Forestalia.

L’acord assolit ahir al vespre posa sobre la taula la necessitat de fixar urgentment una estratègia conjunta de les comarques i dels municipis afectats que permeti estudiar la viabilitat del projecte i el seu impacte sobre el territori. A la vegada, haurà de proposar solucions i alternatives tècniques, ambientals i polítiques per una MAT que tindrà 180 quilòmetres tan sols a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona en travessar el terme d’una trentena de municipis.

A la reunió, celebrada ahir al vespre a Tarragona, hi van participar Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta; Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Miquel Mateu, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp; Rosa Abelló, presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp; i Carlos Brull, alcalde de Falset que hi va assistir en representació del Consell Comarcal del Priorat. Els representants d’altres comarques afectades, com el Baix i l’Alt Penedès, van excusar la seva assistència a la reunió però van mostrar la seva voluntat de participar d’aquesta estratègia conjunta, que es fixarà durant les properes trobades.

Els municipis afectats tan sols a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre són els següents: l’Albiol, Alcover, l’Aleixar, Alforja, Almoster, l’Arboç, Ascó, Batea, la Bisbal del Penedès, Bràfim, Corbera d’Ebre, Duesaigües, Falset, la Fatarella, Gandesa, Garcia, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Masroig, el Milà, Montferri Nulles, Móra d’Ebre, Pradell de la Teixeta, Puigpelat, Riudecols, Rodonyà, Sant Jaume dels Domenys, la Selva del Camp, Vallmoll, Valls i Vilabella.