El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest matí les tasques per habilitar un nou itinerari alternatiu per al pas de vehicles com a conseqüència del tancament del túnel d’Horta de Sant Joan, de la T-333.

Aquest nou itinerari, que recupera un tram de l’antiga carretera, permetrà escurçar el trajecte respecte del desviament actual, format per l’eix viari Horta de Sant Joan-Gandesa-Xerta. Després de la visita, Gavín ha afirmat que “si les condicions meteorològiques ho permeten, obrirem el nou vial a principis de juliol”.

A la visita també hi ha assistit Jordi Martin, alcalde d’Horta de Sant Joan; Joaquim Miralles, alcalde d’Arnes; Joan Josep Malràs, alcalde de Prat de Comte; i Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal d ela Terra Alta, així com el fins avui delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès.

En paral·lel a les tasques per habilitar el nou itinerari alternatiu, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori està treballant en els sondejos i seguiment del túnel, que es va tancar al trànsit el 2 de juny passat per motius de seguretat viària. Aquestes tasques permetran definir la solució tècnica més adient per a la reparació de l’estructura.