Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) de les Terres de l’Ebre van celebrar ahir a Amposta la jornada ‘Sense etiquetes’ per donar visibilitat i defensar els drets del col·lectiu LGBTI, i a mode de prèvia a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI el proper 28 de juny.

Una fira de llibres de temàtica LGBTIQ i feminista, activitats artístiques dirigides als infants i intervencions culturals a càrrec del col·lectiu Di-LLUMS d’Arts al Forn, entre d’altres, van complementar una jornada a l’aire lliure en què l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Móra la Nova va proposar omplir una bandera LGBTI amb desitjos i en què el seu alumnat va rebre un reconeixement pels cartells que van quedar finalistes al Projecte ‘Talent creatiu i empresa’ del departament d’Educació durant el curs 2018-2019. Els assistents també van poder visitar l’exposició itinerant de producció pròpia ‘Àrea LGBTI (Vull ser qui soc)’.

Totes les activitats, programades per petits i grans, van precedir la penjada de la bandera LGBTI al pont penjant d’Amposta, que donava inici a la campanya ‘Fem els cims pels drets LGBTI 28 J’, i la lectura del manifest a càrrec de representants institucionals dels quatre consells comarcals ebrencs i dels ajuntaments de Tortosa i d’Amposta. Per part del Consell Comarcal de la Terra Alta, hi va intervenir la consellera de Benestar Social i Família, Aida Castro. L’actor i director de teatre Oriol Grau va ser el mestre de cerimònies de la jornada.