La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, s’ha unit avui a la reunió que els presidents dels consells comarcals de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell, les Garrigues, l’Alt Camp, l’Anoia i el Priorat han mantingut amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, al Palau Alenyà de Montblanc per tractar la situació de massificació de projectes eòlics i fotovoltaics que afecten les comarques esmentades.

Els presidents comarcals que han participat a la reunió van signar el passat 18 de maig un manifest conjunt de rebuig a la massificació de macroparcs eòlics i plantes fotovoltaiques al qual el Consell Comarcal de la Terra Alta també s’hi ha adherit després que la proposta fos aprovada en moció durant la celebració del darrer ple comarcal.

Durant la reunió d’avui, els principals representants d’aquests ens comarcals han traslladat la seva preocupació al Síndic, que va sol·licitar aquesta trobada per conèixer amb més profunditat les seves preocupacions davant la projecció desigual de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques que, en la majoria dels casos, responen a motivacions d’especulació econòmica.

Ribó s’ha mostrat sensible vers les inquietuds traslladades i s’ha compromès a fer-les arribar als departaments del Govern implicats per aconseguir una planificació ordenada, respectuosa i consensuada amb el territori, tal com demana el manifest.

Manifest de rebuig a la massificació de centrals eòliques i plantes fotovoltaiques al qual s’ha adherit el Consell Comarcal de la Terra Alta: Manifest Consells Comarcals de rebuig a la massificació de centrals eòliques i plantes fotovoltaiques