Aquest matí, la consellera de Salut Alba Vergés ha inaugurat el nou centre de Salut Mental de Móra d’Ebre, de la Fundació Pere Mata. Aquestes noves instal·lacions acolliran el trasllat del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i Centre de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) de la xarxa pública concertada de salut mental, fins ara ubicats a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, i permetran també la posada en marxa del nou Servei de rehabilitació comunitària (SRC) per a les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Les noves instal·lacions permetran dotar el Centre de Salut Mental i el Centre de Salut Mental Infanto Juvenil d’uns nous espais per atendre l’augment d’activitat i implementar els nous models assistencials basats en programes més personalitzats.

La inauguració d’aquestes instal·lacions també facilitaran l’equitat territorial amb la implantació del Servei de rehabilitació comunitària per a les comarques de Ribera d’Ebre i Terra Alta. Unes millores per a la població de referència en aquesta zona que van en sintonia amb els objectius marcats pel Pla Director de Salut mental i addiccions.

“Estem contents que Salut aposti per obrir serveis públics a les nostres comarques. Avui s’han inaugurat aquestes noves instal·lacions que, amb tota seguretat, afavoreixen els usuaris i els professionals que podran exercir la seva tasca en un espai més favorable per a tothom. La Terra Alta veu els serveis de salut mental molt més pròxims als usuaris”, ha declarat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Durant la visita, Vergés ha manifestat que “la salut mental ja era prioritària abans de la pandèmia” pel departament de Salut i que ara, “en l’època post covid, encara ho és més”.

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre es va constituir l’any 2006 amb la finalitat de dotar les Terres de l’Ebre dels recursos necessaris, tant sanitaris com d’assistència social, per a l’atenció a la salut mental.