La pressió que hem viscut les dones durant aquest darrer any ha estat molt superior a la dels homes, havent de combinar el teletreball amb les tasques domèstiques, amb situacions laborals més precàries i més vulnerables.

Per això volem destacar les condicions extremes amb les quals hem hagut de treballar les professionals de primera línia d’atenció en salut, gent gran, alimentació, entre d’altres, com també volem parlar de les dones en situació irregular que han vist agreujar-se la seva situació de precarietat, les professionals dels serveis d’atenció a les dones en situació de violència masclista, i de les dones grans que ens han deixat i totes les que no han pogut conviure i gaudir del contacte amb les seves famílies i el seu entorn més proper. Per totes elles, molt especialment, avui també ens manifestem.

Com deia Maria-Mercè  Marçal: “Dins la pell de l’onada salada / serem  cinc-centes, serem mil./ Perdrem el compte a la tombada. / Juntes farem nostra la nit”.

Serem milions. Serem milions i milers de milions. I vosaltres, els homes, ja feu tard , molt tard!, ha arribat l’hora que us apunteu massivament en la lluita per una societat justa, on totes les dones des de la nostra diversitat tinguem els mateixos drets i oportunitats que teníeu vosaltres des del moment de néixer.

#SomCorresponsables #Som8deMarç #8M2021

Enllaç al manifest complet: Manifest 8M 2021