• Les tres presidències envien una carta a la directora de l’Institut Nacional de la Seguretat Social exigint recuperar el servei cancel·lat fa un any pel confinament.

                                                                                           

Ara fa un any, amb la declaració de l’estat d’alarma i del confinament domiciliari, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions va ordenar el tancament del servei presencial d’atenció al públic a les oficines de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. Aquesta mesura de caràcter extraordinari responia a les recomanacions de les autoritats sanitàries d’evitar els desplaçaments i de reduir al màxim el contacte presencial per motius de salut pública. Un any després, i amb la relaxació de les restriccions, l’Oficina de Móra d’Ebre continua tancada i, per tant, segueix sense oferir el servei a les poblacions de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

Per denunciar el cas, les tres presidències dels consells comarcals han signat una carta conjunta que faran arribar a la directora de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, María Carmen Armesto. El document destaca que “els Consells, des dels seus serveis socials bàsics, han atès la població per fer tràmits propis de la Seguretat Social i de la mateixa oficina”. De fet, els equips tècnics de l’administració comarcal “sovint sense accés a la informació necessària” han hagut d’ajudar la població a tramitar prestacions, ajudes, l’ingrés mínim vital, consultes sobre tramitació d’expedients de jubilació, orfandat o invalidesa.

La carta recorda que “les seus físiques de la Seguretat Social són necessàries i imprescindibles a les zones rurals on predomina un envelliment considerable de la població i amb persones properes a l’exclusió o afectades per la bretxa digital”.

“Per tot això, els demanem de manera ferma la reobertura i manteniment de l’oficina de Móra d’Ebre, una oficina que, fins avui, havia estat molt ben valorada per la població i pels usuaris donant una bona imatge del seu servei i una atenció personal considerada un servei bàsic”, conclou el document.

Llegiu la carta: Carta a la directora de l’Institut Nacional de la Seguretat Social