Els presidents i presidentes dels Consells Comarcals de la Terra Alta, del Baix Ebre, de la Ribera d’Ebre i del Montsià es van reunir ahir dijous a Alcanar amb l’objectiu de buscar solucions i traçar una estratègia conjunta per fer front a les diferents problemàtiques que afecten les Terres de l’Ebre.

“Si les quatre comarques que conformem les Terres de l’Ebre treballem conjuntament, serem més efectius, atendrem més necessitats i, per tant, podrem arribar més lluny”, va destacar Joan Roig, president del Consell Comarcal del Montsià sobre la importància de la trobada. El també alcalde d’Alcanar va voler destacar que el treball conjunt dels consells comarcals del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre ha de servir per empoderar les Terres de l’Ebre i reivindicar el territori a Catalunya. “Hem de fer valdre les Terres de l’Ebre, un territori únic, al centre dels Països Catalans, que desgraciadament avui encara no gosa del reconeixement que es mereix”.

Un dels principals temes tractats durant la reunió va ser el cobrament dels ajuts de les pluges torrencials d’octubre del 2018 i els ajuts derivats de les destrosses causades pel temporal Glòria, un assumpte cabdal per a la recuperació d’un territori que abraça un ecosistema molt fràgil i que ha sofert molt amb els temporals ocorreguts últimament.

Un altre dels temes que van abordar en la reunió els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals ebrencs és la promoció dels productes qualitat de quilòmetre zero i l’ecoturisme. “Des dels consells comarcals hem d’ajudar els petits productors amb producció de quilòmetre zero, bé sigui agrícola, pecuària o aqüícola a difondre la qualitat dels seus productes, especialment a aquells que tenen la marca Ebre Biosfera”, va manifestar en aquest sentit Xavier Faura, president del Consell Comarcal del Baix Ebre. També va recordar que des del Consell Comarcal del Baix Ebre s’ha sol·licitat un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori, que potenciarà models de negoci innovadors i sostenibles, i entre les actuacions previstes s’inclou la promoció de la marca Ebre Biosfera.

La reunió també va servir per analitzar com reforçar els serveis de transport escolar i de transport adaptat que ofereixen els Consells Comarcals, a més d’abordar la millora del servei de menjador escolar a les quatre comarques.