El festival obrirà les seues fronteres sensorials amb múltiples disciplines artístiques durant l’acte inaugural.

El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, continua el camí iniciat fa dos anys i es prepara per a una setmana intensa per gaudir del setè art. In-FCTA, naix a Bot (Terra Alta) el 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, Director del Festival, i de Sorolla’t, el grup de dinamització local de Bot, amb l’Ajuntament de la localitat com a coorganitzador.
L’esdeveniment pretén ser un atractiu per al públic de la zona i també per a professionals del món del cinema. El principal objectiu és i serà sempre la difusió cultural en una zona deprimida i amb accessos més reduïts a formats culturals diversos i de qualitat. A més, vol donar a conèixer la marca Terra Alta i situar la Terra Alta i Bot al mapa per al sector del cinema.
Els actes principals del festival tindran lloc entre el 4 i el 10 d’agost a Bot com a centre neuràlgic i cor del Festival. No obstant això, un dels objectius del festival és estendre’s per la resta de la comarca. És per aquest motiu que el dimarts 6 d’agost està programada la projecció simultània en diferents municipis del curtmetratge Amomaxia i el llargmetratge El año de la plaga. A continuació el públic podrà interactuar través de les xarxes socials amb Ivan Massagué, protagonista d’El año de la plaga.
Aquesta tercera edició es presenta amb més força que mai amb un programa ampli i variat i amb un jurat format per grans professionals reconeguts arreu del país: Juli Fàbregas, Jordi Díaz, Jorge Sanz, Mireia Aixalà i Alba Florejachs.
Sota el Cartell: l’origen dirigit per Ivan Massagué, obrirà In-FCTA. Es tracta d’una història fictícia que pretén dotar d’un origen fantàstic al festival. Als anys 40 un nen de Bot descobreix què és una càmera i queda fascinat per l’art del cinema. A partir d’aquí es desenvolupa un relat entranyable de com naix el festival. In-FCTA té l’honor de gaudir de dos grans actors, Jordi Díaz i Juli Fàbregas, com a mestres de cerimònia per a la gala d’obertura, en la qual hi haurà també lloc per al teatre i la música. Un altre del punts del programa que cal posar en relleu és la projecció de curts que tindrà lloc el 5 d’agost. Es projectaran títols com Vaca, de Marta Bayarri; What Is Love, de Paco Caballero, i Nana, de Roger Villaroya, en la Secció professional.
El festival comptarà amb la companyia de molts membres dels equips de les peces audiovisuals per poder compartir opinions i experiències amb els assistents. Una invitada molt especial per al festival és Marta Viña Berbís, directora d’Anne, d’arrels botenques i amb un futur molt prometedor, que compartirà pantalla amb Enric Miró en una jornada en què In-FCTA fa gala del talent local.
Com es pot veure, el festival projectarà films de diversa índole, quant a temàtica i gènere. La voluntat darrera d’aquesta decisió és la de mostrar al públic un ventall ampli de possibilitats, sempre amb l’exigència d’oferir la qualitat indispensable per al foment del 2 III Festival de Cinema a la Terra Alta coneixement i la formació d’un sentit crític i un criteri propi en adults i infants. En aquest sentit, s’inclou també en la programació Return, de Javier Ríos, un film documental crític, que no deixarà indiferent l’audiència.
En definitiva, In-FCTA vol crear un lloc a la Terra Alta per a la difusió d’un format cultural, l’audiovisual i el cinematogràfic, que ha tingut sempre una gran presència en la zona, però que en els darrers anys ha perdut la brillantor d’altres èpoques. Però no només això. El festival es construeix des d’una visió àmplia que permet de fer-ne un element atent a qualsevol oportunitat artística que apareix com a conseqüència de la trobada de ments creatives que treballen per crear espais culturals enriquidors.

S’informa que s’han posat a  la venda les 3 modalitats de pagament per festival In-FCTA2019, que tindrà lloc del 4 al 10 d’agost.

Les reserves es poden fer a l’ajuntament, on ens donarà un val per bescanviar, qualsevol dia del festival, per la pulsera blanca, roja o negra segons si escollim In-FCTA’t, que ho inclou tot; In-FCTA like, que inclou el dia 4 o In-FCTA frescos, que inclou els dies 9 i 10.

També estan disponibles a infcta.com, a la botiga digital, on es podran reservar a canvi d’un codi QR que es bescanviarà, qualsevol dia del festival, per la pulsera blanca, roja o negra segons l’acreditació reservada.

Si no s’escull In-FCTA’t, que ho inclou tot, es pot escollir qualsevol de les altres dues acreditacions que cobreixen només o el dia 4 o els dies 9 i 10 i reservar entrades soltes per als tallers i projeccions dels altres dies de la setmana.

Hi ha descomptes per famílies nombroses, monoparentals i discapacitats (un 10%), i els jubilats  tenen preu especial, 7 eur + 24 eur del sopar del dia 4 si s’adquireix la modalitat In-FCTA’t, que ho inclou tot”.

Per més informació, podeu escriure a infcta@gmail.com, per Facebook o IG, o preguntant a l’Ajuntament de Bot.