Notícies

Pàgina inicial/Notícies
Notícies2019-04-16T13:23:40+02:00

Notícies recents

Notícies per mesos

Categories

Facebook

📖 LECTURA | ‘El despoblament rural’, d’Anton Monner.

El cronista i activista cultural gandesà Anton Monner exposa en aquest llibre les conclusions a les quals ha arribat després d’entrevistar especialistes en despoblament, catedràtics, economistes, pagesos i empresaris, entre d’altres, i d'haver treballat la problemàtica del despoblament rural a través dels articles que ha publicat en diferents mitjans. En total, el llibre recull 42 entrevistes i una dotzena d’articles sobre la situació a les zones rurals de Catalunya que engloba en diferents apartats: agricultura, urbanisme, turisme, ensenyament, etc.

Amb aquest treball, Monner vol posar a disposició de les corporacions polítiques una sèrie d’accions a portar a terme per ajudar a revertir el problema del despoblament rural.

El Consell Comarcal de la #TerraAlta ha col·laborat en la publicació de ‘El despoblament rural’ i en la d’altres llibres de temàtica vinculada a la comarca. Més informació: bit.ly/39vmZwK
... Veure mésVeure menys

15 hores  ·  

Veure a Facebook

📖 LECTURA | ‘Rellotges de sol a la Terra Alta’, de Fernando Chavarria Forés.

L'objectiu de la publicació és la difusió cultural i posada en valor d'un patrimoni de la comarca desconegut per molts.

L'autor s'ha plantejat amb aquest treball incidir en els aspectes dels rellotges de sol de la comarca de la Terra Alta que poden sorprendre més a les persones interessades en la seva lectura. Hi ha un capítol divulgatiu explicant breument el funcionament dels rellotges de sol i un recull de les dites populars que, pel que fa als rellotges de sol i al temps, encara se solen fer servir malgrat que algunes ja estiguin malauradament en desús.

La segona part del llibre és un recull dels rellotges trobats. N’hi ha que mereixerien un estudi més detallat per la seva qualitat, originalitat i història. La recuperació i la documentació amb més profunditat del rerefons d’aquests rellotges podria ser la temàtica, en un futur no molt llunyà, d'un altre llibre de Chavarria.

El Consell Comarcal de la #TerraAlta ha col·laborat en la publicació de ‘Rellotges de sol a la Terra Alta’ i en la d’altres llibres de temàtica vinculada a la comarca. Més informació: bit.ly/39vmZwK
... Veure mésVeure menys

2 dies  ·  

Veure a Facebook

🔴 Es comunica que s'ha desactivat la fase d'ALERTA del PROCICAT per Onada de fred.

D'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es dona per finalitzat l'episodi de fred iniciat el passat dilluns 11 de gener d'enguany.
... Veure mésVeure menys

2 dies  ·  

Veure a Facebook

🔴 Les persones interessades en les ofertes de feina vinculades al projecte Treball a les 7 comarques Terra Alta Més poden enviar el seu currículum per instància genèrica al Consell Comarcal, tal com indiquen les bases. No s'acceptaran els currículums que arribin a través de Facebook.

Gràcies!
... Veure mésVeure menys

3 dies  ·  

Veure a Facebook

🔴 TRANSPORT ESCOLAR | A partir de demà, dijous 14 de gener, es reactiven totes les línies de transport escolar a la #TerraAlta amb els seus horaris habituals.

En el cas de la Fatarella, però, es realitzarà, una única parada a la cooperativa.
... Veure mésVeure menys

3 dies  ·  

Veure a Facebook

Altres webs del Consell Comarcal

Enllaços d’interès

Go to Top