La radiofonista Maria Lluís Cabes llegeix el manifest del Dia Internacional de les Dones a Gandesa

  • Imprimeix

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha celebrat avui l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones, amb l'assistència d'una cinquantena de persones representants de les entitats de dones, d'institucions i entitats comarcals. L'acte ha sigut presidit pel president comarcal, Carles Luz, i per la coordinadora de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre, Carme Valls.

 

La lectura del manifest de la jornada ha anat a càrrec de la veterana radiofonista Maria Lluís Cabes (Batea, 1938). Lluís va començar als 20 anys a Ràdio Gandesa i hi ha treballat durant 25 anys. Actualment encara fa el programa Música del record (dimarts i divendres). Va ser regidora de l’Ajuntament de Gandesa, de l’any 1983 al 1987. Actualment és membre de l’Orfeó Gandesà i del Consell Parroquial de Gandesa.

Després de la lectura del manifest s'ha projectat el curtmetratge “Mujer madretrabajadora quiere...”, que ha sigut el punt de partida d'un cafè col·loqui en el qual han participat tots els assistents a l'acte. Durant el cafè s'ha pres nota de les diferents idees que han sorgit per fomentar la igualtat a la comarca, amb la qual cosa es vol redactar un decàleg de bones pràctiques.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones és una iniciativa del Consell Comarcal i del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de la Terra Alta.