Comença el seminari sobre la caracterització dels actius enològics de la Terra Alta

  • Imprimeix

El Consell Comarcal de la Terra Alta, en el marc del Projecte Treball a les 7 Comarques, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE), ha començat un nou seminari en la línea del desenvolupament del Pla director de l’enoturisme a la comarca. Aquest nou seminari porta per títol "Caracterització de l’actiu enològic per al visitant" i va orientat a adquirir i millorar les competències professionals pel que fa al coneixement de la cultura del vi de la Terra Alta i com s’ha de transmetre als visitants. A més, el seminari vol afavorir un millor coneixement dels productes i dels productors i s’orienta especialment al sector de la restauració i l’allotjament.

Les diferents sessions d’aquest seminari s’efectuaran en diferents indrets de la comarca. Així, la primera sessió que va tenir lloc el 22 d'octubre, es va realitzar a l’Hotel Mirallés d’Horta de Sant Joan i va anar a càrrec de Pedro Cabanillas,  professor de la URV i enòleg. En aquesta sessió es va fer una introducció al món del vi i els mecanismes de la degustació, fent especial èmfasi en la percepció sensorial dels aspectes del vi.

El seminari tindrà 3 sessions més que aniran a càrrec de la Dra. Montserrat Nadal, professora titular de la facultat d’enologia; la  Anna Casabona, professora de la FURV, enòloga i presidenta de l’associació de Someliers de Tarragona, i de Pedro Cabanillas.

Al seminari hi assisteix un grup de trenta cinc persones dels sectors de la restauració, l'allotjament, els cellers i els emprenedors de la Terra Alta interessats a conèixer els aspectes característics del  món del vi a la Terra Alta.