1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


La Terra Alta participa a la tercera edició de ‘Benvinguts a Pagès’ amb explotacions agrícoles i ramaderes, restaurants, allotjaments i activitats complementàries

La comarca de la Terra Alta participarà el dissabte 9 i el diumenge 10 de juny de 2018, a la tercera edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa que pretén ser la gran festa del món rural de Catalunya mitjançant l'obertura de portes de les explotacions agràries al públic familiar de manera gratuïta en un cap de setmana turístic a Catalunya. L'objectiu de Benvinguts a Pagès és potenciar l’oferta de productes per als ‘foodies’ i incorporar rutes turístiques per visitar explotacions de comarques properes durant el segon cap de setmana de juny en què els productes alimentaris del territori esdevenen protagonistes.

Pel que fa a la comarca de la Terra Alta, els dies 9 i 10 de juny, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, es podran visitar les següents explotacions agrícoles i ramaderes:

Enguany, en el conjunt de Catalunya, la gran festa del món rural de Catalunya es consolida i creix amb prop d’un 15% més d’oferta que l’any passat. La iniciativa, que és transversal, de país i adreçada al públic familiar i foodie, proposa redescobrir els productes alimentaris quotidians coneixent el seu origen i l’elaboració directament des del territori. Les 42 comarques de Catalunya participaran al Benvinguts a Pagès que en les dues primeres edicions va sumar més de 30.000 visites. L’esdeveniment dibuixa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor al món de la pagesia del país.

Omplir el rebost

L’esdeveniment potenciarà l’oferta de productes alimentaris per al públic amb el paladar més exigent. Omplir el rebost amb els productes de temporada serà un dels grans al·licients del Benvinguts a Pagès 2018. Els amants de la bona cuina coneixeran l’origen dels productes, els seus processos d’elaboració i les visites es completaran amb tastos de productes per al públic més foodie. Durant tot el segon cap de setmana de juny es podrà tastar una oferta àmplia i variada de nord a sud i d’oest a est. Tastar els musclos i les ostres del Montsià, degustar la confitura de cirera del Pallars Jussà, beure la cerva artesanal del Segrià, assaborir les maduixes del Maresme o bé provar l’oli d’oliva del Pla de l’Estany són alguns dels productes a l’abast del públic foodie. El ventall és ampli amb la presència de granges de vedells i porcs, productors de formatges, apicultura, pescadors, cellers, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

Experiència total amb noves rutes turístiques

Les visites gratuïtes a les explotacions, en què no caldrà reserva prèvia, es complementaran amb la participació de restaurants que oferiran els menús Benvinguts a Pagès amb productes de km0, les ofertes i packs especials dels allotjaments d’arreu del territori i un extens programa d’activitats paral·leles que inclouen visites, tastos, fires gastronòmiques, activitats infantils, xerrades divulgatives, etc. En paral·lel i com a novetat aquest any es proposen rutes turístiques entre comarques properes per facilitar les visites al públic. Entre d’altres, els visitants podran conèixer els productes de secà del sector de les Garrigues i el Segrià en dos dies o bé endinsar-se al Pallars Sobirà amb un itinerari de pastors, muntanyes, estanys i pobles amb encant.

La pàgina web, punt de trobada

La pàgina web www.benvingutsapages.cat permet consultar tota l’oferta d’explotacions, allotjaments, restaurants i activitats paral·leles de l’edició actual. La cerca es pot fer per comarques o bé per productes per facilitar al màxim al públic la planificació. Durant tot el cap de setmana les explotacions estaran obertes i aniran programant les visites gratuïtes de manera permanent. Clicant sobre cada participant s’obtenen les dades de contacte per a cada proposta i els detalls per poder fer les reserves de manera anticipada en el cas dels allotjaments i els restaurants.

Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques