1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Els ‘Tres territoris, una mateixa terra: Terra Alta, Morella i Matarranya’ ja tenen una imatge pròpia i projectes de futur

El projecte Tres territoris, una mateixa terra: Matarranya, Morella i Terra Alta ja té una imatge oficial. Aquest matí s'ha presentat a Morella el projecte conjunt de col·laboració entre les tres administracions, que procedeixen de tres províncies i comunitats autònomes diferents: la Terra Alta (Terres de l'Ebre, Catalunya), Morella (Castelló, Comunitat Valenciana) i el Matarranya  (Terol, Aragó). 

 

 

Sota el lema Tres territoris, una mateixa terra, els consells comarcals de la Terra Alta i el Matarranya, i l'Ajuntament de Morella portaran a terme projectes que abasten tot aquest territori, que té en comú una proximitat geogràfica, i un paisatge, unes tradicions i una cultura molt similars. 


En l'acte de presentació oficial d'aquest matí, celebrat a l'Ajuntament de Morella, han intervingut els representants institucionals dels tres territoris: per la Terra Alta, el president comarcal, Carles Luz; pel Matarranya, el seu president, Francisco Esteve; i per Morella, l'alcalde, Rhamsés Ripollés.

A continuació, s'ha presentat el logotip que a partir d'ara identificarà als Tres territoris: es tracta de la proposta presentada per Estudi Era Digital, de Vall-de-roures, que representa a tres cèrcols que s'uneixen, de diferents colors: el granat del vi de la Terra Alta, el verd de les oliveres del Matarranya, i el marró de la terra i els monuments de Morella. Aquests tres cèrcols de forma irregular s'uneixen en una cadena, símbol d'unió i de treball en equip.

D'altra banda, ja s'ha definit l'etiqueta que recollirà tota la informació relativa a aquesta iniciativa en totes les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Google+…). Serà #3territoris. Sota aquesta denominació, tot el relatiu al projecte (fotografies, comentaris…) es podrà trobar simplement buscant aquesta etiqueta. 

‘Presstrip’ internacional 

A més, s'ha presentat la propera acció que es realitzarà, la qual serà de caràcter promocional: es realitzarà un presstrip (viatge de premsa) destinat a periodistes de mitjans de comunicació internacional. Actualment, s'està en el procés de preparació d'aquesta actuació, que probablement es realitzarà en l'època de primavera-estiu. 

Altres accions conjuntes que es duran a terme són jornades d'intercanvi empresarial, on els productors i comerciants podran presentar els seus productes, amb la possibilitat d'establir algun tipus d'acord comercial. Ja en el 2013 es van donar els primers passos en aquest sentit, ja que l'Associació d'Empresaris del Matarranya va tenir la iniciativa de presentar productes agroalimentaris dels seus associats als empresaris morellans. L'objectiu és seguir mantenint aquestes trobades, entre els tres territoris. 

Altres iniciatives que s'estan esduiant consisteixen a generar entrades conjuntes per als monuments de cada territori o participar en fires amb una entitat pròpia de tres territoris. També es planteja sol·licitar subvencions i ajudes conjuntes en matèria cultural, per exemple. 

Degustació de productes dels tres territoris 

La presentació oficial ha anat seguida d'un dinar en la qual els productors dels tres territoris han presentat els seus productes, i s'han donat a conèixer entre els empresaris de les tres zones. 

Per part de la Terra Alta, s'han presentat productes emparats sota les: 
- DOP. Oli de la Terra Alta
- DO Terra Alta (vi)

Per part del Matarranya s'han mostrat els seus productes (que ja estan certificats o en procés de certificació amb la Marca de Qualitat Territorial Matarraña), els següents productors: 
- Pernils Peñarroya (cárnicos i perniles) 
- Fernando Alcober i fills (oli d'oliva, olives i patés) 
- Forn Llerda (fleca/pastisseria artesanal) 
- Cellers Crial (vins de la terra) 
- Celler Celler d’Algars (vins de la terra) 

Per part de Morella, han presentat els seus productes: 
- Formatges El Pastor de Morella
- Carns Morella  
- Productes Adell 
Les tres empreses formen part de la marca Productes de Morella.

El projecte Tres territoris, una mateixa terra: Matarranya, Morella i Terra Alta té un interessant potencial promocional i turístic: en conjunt, disposen de 4.000 places d'allotjament, entre hotels, hostals, pensions, apartaments, cases de turisme rural, albergs i càmping.

Com a recursos turístics, cal destacar que els tres territoris tenen en comú un paisatge similar, monuments gòtics, rutes senderistes i de btt… i sobretot, una identitat marcada per ser territoris de frontera de gran caràcter, conservant cadascun d'ells, els seus signes distintius. 

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques