1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer


Els ‘Tres territoris, una mateixa terra' (la Terra Alta, el Matarranya i Morella) es presenten de forma oficial el 24 de març a Morella

El proper dia 24 de març, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz; el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, i l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, juntament amb els representants empresarials dels tres territoris, presentaran oficialment la marca Tres territoris, una mateixa terra. Sota aquesta denominació s'han unit tres zones de tres províncies diferents, Terra Alta (Tarragona, Catalunya), el Matarranya (Terol) i Morella (Castelló), per desenvolupar projectes conjunts.

El programa d'actes del dia 24 és:

- 11:00 h.: Recepció a l'Ajuntament de Morella
- 11:30 h.: Presentació del projecte Tres territoris, una mateixa terra. Hi intervindran els representants institucionals i empresarials dels tres territoris.
- 14:00 h.: Dinar amb productes dels tres territoris.
- 16:30 h.: Visita guiada per Morella
- 18:00 h.: Fi de la jornada.

Experiència prèvia de Tres territoris, una mateixa terra

La Terra Alta, Morella i el Matarranya estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt semblants. En èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l'interior i arribaven fins al Mediterrani i a l'inrevés; les fires, que suposaven el punt de trobada comercial; els vincles que s'estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes, la gastronomia, amb plats i postres que encara que canvien de nom, tenen el mateix sabor…

En l'actualitat, de caràcter agrícola i ramader, als territoris es conrea l'olivera, la vinya, l'ametlla. En ramaderia, els productes carnis derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l'arquitectura o la llengua fan que el visitant no distingeixi les fronteres administratives, i relacioni les tres comarques amb un únic territori.

La primera experiència va ser la realització d'un viatge de premsa, en el qual periodistes i bloccaires del món turístic van conèixer els tres territoris i van publicar nombrosos reportatges. En aquest viatge van participar reconeguts periodistes i blocaires, com ara Ángel López-Soto, Jordi Jofré, Araceli Infante o Laura Torralba. El coordinador va ser Javier García Blanco, periodista i col·laborador en nombrosos mitjans de comunicació.

En la presentació oficial del 24 de març, a més de presentar el projecte Tres territoris, s'explicarà quins són els propers projectes que es van a emprendre.

Actes

loader
································· 
El Racó de l'Emprenedor
································· 
·································
·································
·································
·································
·································
·································
·································
  3r Premi Administració Oberta 2017

Cercador de les administracions públiques