Transparència, Agenda 2030 i plans de dinamització europeus, aquests són els temes principals que es van tractar durant la reunió entre les quatre presidències dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé que va tenir lloc ahir, dijous 11 de febrer, a la seu de l’ens comarcal del Montsià. A la sessió també hi van assistir el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt i Bassa, i l’alcalde d’Amposta i vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Adam Tomàs.

El president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, ha destacat la implicació de les quatre presidències dels consells comarcals ebrencs amb l’Agenda 2030. “Ens comprometem a adoptar de manera transversal els nostres funcionaments interns i plans d’acció locals per complir amb els objectius de l’agenda 2030. Volem liderar l’aposta clara de gestió responsable del medi ambient, de la cultura,  de les condicions laborals, de l’equitat, del retorn social i econòmic, i en definitiva, de tots aquells objectius que té en compte aquesta agenda 2030”, va afirmar. El conseller Solé va afegir que per sortir de la crisi són necessàries aquestes metes i que per complir-les cal la implicació de tota la ciutadania. “Cal tenir la capacitat de teixir aliances, no serem capaços de sortir d’aquesta pandèmia si no ho fem tots junts”, va assegurar.

La transparència també s’ha presentat com un assumpte prioritari. “Necessitem institucions amb parets de vidre i que siguin essencialment transparents i que no donin peu a cap cas de corrupció i tenir les eines per erradicar-ne qualsevol cas. De fet, aquesta setmana hem aprovat un decret que permetrà desplegar d’una vegada per totes la llei de transparència a través d’un reglament per transmetre una imatge des de totes les institucions de retre comptes i d’una gestió eficient i transparent”, va destacar el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. En aquest sentit, també va remarcar que el passat mes de juliol es va aprovar el Pla de reactivació econòmica i protecció social amb un pressupost de 31.000 milions d’euros per invertir durant els pròxims anys en totes les institucions catalanes. En total, són 27 projectes estratègics que rebran fons europeus i que van alineats amb els objectius de l’Agenda 2030.

Durant la visita, els presidents comarcals van expressar el seu suport al conseller Solé per la inhabilitació arran de l’1 d’Octubre i van remarcar el seu desacord amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.