Traslladar la necessitat que l’administració impulsi l’ampliació de les zones regables a la comarca, així com la millora de les infraestructures existents. Aquest ha estat l’acord al qual han arribat representants del Consell Comarcal de la Terra Alta amb representants de la Unió de Pagesos i de la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta durant la reunió que s’ha celebrat aquest matí a la seu de l’ens comarcal.

Els tres agents reunits comparteixen que les infraestructures de regadiu són essencials per al desenvolupament econòmic de la Terra Alta, ja que l’agricultura és un dels motors principals de la comarca. Així, consideren que el regadiu s’ha de consolidar a la Terra Alta amb un triple objectiu: millorar l’eficiència i la viabilitat de les explotacions agràries, atorgar a la pagesia un paper protagonista per mantenir l’activitat en zones rurals i en la gestió del territori, i garantir un ús eficient de l’aigua.

Actualment, el regadiu de la Terra Alta abasteix els municipis de Batea, Bot, Caseres, Corbera d’Ebre, la Fatarella, Gandesa, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Les obres per portar el regadiu a la comarca es van iniciar l’any 1997 i actualment s’estan regant 7.600 hectàrees de les 9.000 autoritzades.

 

Foto: Unió de Pagesos