La presidenta del Consell Comarcal, Neus Sanromà, informa del funcionament de l’àrea de Serveis Socials de l’ens arran de la crisi sanitària del Covid-19 a través del vídeo que trobareu al final d’aquest text.

En aquests moments, els serveis socials bàsics que es donaven a través dels ajuntaments de cada municipi continuen completament actius. Tota la ciutadania que s’ha de posar en contacte amb la treballadora o l’educadora social de referència ho pot continuar fent contactant-hi a través del telèfon (al 977 420 018 o al 630 847 395) o del correu electrònic del mateix Consell Comarcal (consellcomarcal@terra-alta.cat).

Sanromà explica que també se segueix fent efectiva l’entrega d’aliments a les famílies més vulnerables de la Terra Alta. Donat l’estat d’alarma, però, actualment és el mateix Consell Comarcal qui s’encarrega de fer-los arribar fins a les seves llars perquè aquestes famílies puguin complir amb les mesures de confinament establertes.

Per altra banda, Sanromà recorda que l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal també col·labora amb el Grup de Costureres solidàries de la Terra Alta per recollir les mascaretes que s’estan elaborant en diferents municipis, així com de distribuir-les segons les peticions rebudes per part dels diferents ajuntaments.

El Servei d’Atenció a Domicili (SAD) també segueix atenent les persones amb dependència. Perquè aquesta atenció es pugui mantenir efectiva, el Consell Comarcal treballa perquè aquestes tasques es puguin realitzar amb la protecció necessària i la gent gran pugui estar el més protegida possible.

Per acabar, Sanromà indica que els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Terra Alta es mantenen en contacte permanent amb el Departament de Salut de la Generalitat arran dels casos de Covid-19 positius detectats a la comarca i recorda que les persones afectades compten amb el suport de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal per tot allò que els pugui fer falta.