El Consell d’Alcaldes de la Terra Alta es va reunir ahir 27 de gener amb representants de la Diputació de Tarragona per abordar els danys que el temporal Glòria de la setmana passada va causar als municipis de la comarca. Amb l’objectiu de pal·liar aquestes afectacions, la Diputació va presentar als representants dels consistoris terraltins tres línies d’ajut:

-Línia d’ajut per fenòmens meteorològics: es tracta de 50.000€ per a l’ajuntament amb un finançament màxim del 95%.

-Línia d’ajut per situacions excepcionals: es tracta de 30.000€ per a l’ajuntament amb un finançament màxim del 95%.

-Línia d’ajut per cobrir els interessos que poden derivar en el moment de demanar préstecs per fer front a les despeses d’arranjament dels desperfectes d’aquest temporal.

La convocatòria d’aquests ajuts està previst que s’aprovi a finals del mes de febrer i que es publiqui durant la primera quinzena de març. Des de llavors, les sol·licituds per aquest efecte es podran presentar fins el 31 d’agost.

Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Terra Alta dona suport per buscar i posar a disposició dels ajuntaments tota la informació relacionada amb les diverses línies de finançament que es puguin trobar a l’abast per solucionar els danys causats pel temporal. A la vegada, també posa a disposició de tots els municipis els serveis tècnics propis per tot allò que sigui necessari.