Des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta, juntament amb altres agents de l’Àrea de Serveis Socials, el Departament d’Educació i de Salut, es va organitzar una jornada formativa per a professionals que treballen amb joves a la comarca de la Terra Alta, el passat dilluns dia 28 d’octubre de 2019.

L’objectiu d’aquesta proposta formativa era reflexionar sobre la pròpia idea que tenim del consum de drogues entre joves i adolescents, adquirir i consensuar estratègies per acompanyar als joves que consumeixen drogues de manera recurrent i generar un espai de coneixement compartit dinàmic, tot fomentant el treball en xarxa.

Les persones assistents, vingudes des de diversos serveis, van realitzar dinàmiques grupals liderades per l’educador social Fran Rojas, tot això amb clau d’humor, per tal de generar un espai de confiança que va permetre la transmissió de sabers professionals. A partir d’aquí es van anar treballant estratègies d’aprenentatge per tal d’aprendre a projectar als nostres joves en positiu, sempre posant èmfasi al fet que són persones i no focalitzar en les substàncies que poden arribar a consumir.

Entre altres, van assistir a la jornada personal l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP), el Centre de Recursos Pedagògics (CRP), l’Institut Terra Alta, l’Institut-Escola Mare de Déu del Portal, l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), la Casa d’Infants Fontcalda, el Servei d’Orientació i Assessorament a Famílies (SOAF), el Centre d’Atenció Primària (CAP), la Biblioteca Municipal de Gandesa i altres professionals de diferents àmbits (seguretat ciutadana, salut, et.) de comarques veïnes.