• El cap de setmana de portes obertes de la pagesia catalana ajuda a redescobrir l’origen dels productes que consumim cada dia amb una oferta de 700 activitats arreu del país que inclouen visites gratuïtes a les granges, la participació de restaurants i allotjaments i la programació d’activitats complementàries
  • El ‘Benvinguts a Pagès’ suma més de 55.000 visites en les tres edicions anteriors en una experiència autèntica que permet experimentar la vida a pagès, tastar i accedir a una oferta de productes agroalimentaris de temporada i de proximitat excepcional i omplir el rebost

L’experiència Benvinguts a Pagès torna a Catalunya el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana celebra aquest 2019 la quarta edició i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. Conèixer les vaques de raça Bruna del Pirineu, acompanyar els pagesos d’una horta ecològica de Girona, descobrir les darreres embarcacions de pesca a la Barceloneta o bé posar- se el vestit d’apicultor per entendre el procés d’elaboració de la mel a les Garrigues són algunes de les

activitats proposades. La iniciativa de país permet a un públic molt ampli experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. El cap de setmana de Benvinguts a Pagès gira al voltant de les visites gratuïtes a prop de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L’experiència es complementa amb la participació de prop de 140 restaurants, que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals. Finalment, durant el primer cap de setmana de juny també es programen més d’un centenar d’activitats complementàries (fires gastronòmiques, visites guiades, col·loquis, concerts, passejades i exposicions, entre d’altres).

Una oferta per a totes les edats

L’esdeveniment es dirigeix a un públic divers i transversal. Des del públic familiar, en què els nens i nenes són protagonistes tot descobrint l’origen dels aliments i tenen contacte amb els animals, al públic foodie, que buscar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny, que són de proximitat i sense intermediaris. Les visites guiades gratuïtes s’ofereixen sense reserva prèvia i acaben amb un tast de productes que els visitants poden adquirir, tot seguit, i emportar-se a casa. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat el públic pot planificar les visites per territoris o bé per productes i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites. Aquest any s’incorpora com a novetat l’opció de cercar pagesos que tenen produccions ecològiques. L’oferta de productes de proximitat i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, i cereals, entre d’altres, és molt complerta. L’experiència obté una magnífica acollida per part del públic, que puntua les visites amb una nota mitjana que supera el 9.

Que podeu fer a la Terra Alta?

El cap de setmana de portes obertes de la pagesia desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori en una experiència rodona. Si voleu planificar el cap de setmana a la Terra Alta teniu una oferta d’explotacions per visitar, així com també una oferta de restaurants i allotjaments inscrits, i activitats complementàries programades. Participants de Benvinguts a Pages a la Terra Alta:

EXPLOTACIONS

BIOCASERES – Caseres – Tel. 690 126 610
CELLER ARRUFÍ – Batea – Tel. 617 478 152
CELLER LA BOTERA – Batea – Tel. 977 430 009
CELLER SANT JOSEP VINS – Bot – Tel. 626 516 491
CELLER XAVIER CLUA – Vilalba dels Arcs –
Tel. 690 641 907
IDENTITAT EXTRA VIRGIN OLIVE OIL –
Horta de Sant Joan – Tel. 620 598 182
PRODUCTES DE CASA SAT LLOPIS – La Fatarella –
Tel. 620 513 033
RIUS D’OR OLI VERGE EXTRA – La Fatarella –
Tel. 699 169 534

ON DORMIR?

Apartaments ELS TEMPORERS – Corbera d’Ebre – Tel. 635 332 316
CA LA LEONOR – Bot – Tel. 687 051 588
CAL BADAT – Arnes – Tel. 639 584 814
CAL TOMÀS – Bot – Tel. 667 521 654
CASA RURAL LA POSADA – Caseres – Tel. 646 539 334
HOSTAL CASA BARCELÓ – Horta de Sant Joan – Tel. 977 435 353
RESTAURANT HOTEL NOU MODERNO – Vilalba dels Arcs – Tel. 977 438 012 / 977 438 204
LA CASA DELS ABEURDORS – Gandesa – Tel. 649 905 252
VILAR RURAL D’ARNES – Arnes – Tel. 977 435 737

ON MENJAR?

CA L’ANGELS – Prat de Comte – Tel. 977 428 309
NOU MODERNO HOTEL RESTAURANT – Vilalba dels Arcs – Tel. 977 438 204 / 977 438 012
RESTAURANT EL BISTROT – Gandesa – Tel. 977 175 739
SIBARITES – Gandesa – Tel. 977 420 515
VENTA LA PARRA – Horta de Sant Joan – Tel. 690 294 283

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
Degustació de mels, trufes de xocolata amb mel i de melmelades artesanes – ARTNES – Arnes – Tel. 676 619 939
Enoturisme amb BTT: El paisatge de la Garnatxa Blanca – VI ORIGEN – Gandesa – Tel. 669 060 312
Visita al CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA MEL – Arnes – Tel. 630 325 118
Visita guiada al forn i taller de pastes típiques – FORN DE BAIX – La Fatarella – Tel. 977 413 798
Visita guiada i tast de vins – CELLER COOPERATIU GANDESA – Gandesa – Tel. 608 316 881

Iniciativa que suma

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

Més informació a:

  •  www.benvingutsapages.cat
  • FB: BenvingutsPages
  • TW: @BenvingutsPages
  • Instagram: @benvingutsapages
  • #benvingutsapagès19