Avui s’han presentat a l’Oficina d’Informació Turística de Gandesa les X Jornades Gastronòmiques del Corder, que tindran lloc entre l’1 i el 31 de març a 13 restaurants de set poblacions de la Terra Alta. L’acte ha sigut presidit per Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, acompanyat per representants de les associacions de restaurants i de turisme rural de la contrada, i dels consells reguladors de les denominacions d’origen vinícola i oleícola de la comarca.

Durant tot el mes de març, els aficionats a la bona taula podran degustar els menús on el corder serà el plat principal, que aniran obligatòriament acompanyats de vins i oli de la comarca, i de tot el ventall de productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen a la Terra Alta: embotits, hortalisses, mel, dolços… amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 40 euros per comensal.
El president comarcal, Carles Luz, considera que aquestes jornades estan plenament consolidades, gràcies a la implicació dels restaurants que any rere any hi participen i del treball dels pastors i ramaders que s’esforcen a fer un producte de qualitat. Luz ha explicat que s’està treballant per dotar la carn de corder de la Terra Alta, i en general tota la carn provinent d’animals de pastura de la comarca, d’un segell de qualitat, en el marc de les polítiques de gestió forestal que es volen implantar a la zona. Luz considera que la pasturatge d’animals en els boscos és una garantia per a la conservació dels espais naturals de la comarca i d’una alimentació perfecta per al bestiar, amb la qual cosa la qualitat de la carn està garantida.
Per la seua banda, la presidenta de l’Associació d’Hostaleria de la Terra Alta, Maria Rosa Vallespí, ha destacat la implicació dels restaurants participants al certamen gastronòmic i ha detallat l’àmplia varietat de preparacions del corder que els xefs de la comarca presenten a les jornades.
Restaurants participants:

  • Batea: Restaurant Miravall
  • Bot: Hotel Restaurant Can Josep  i Braseria Laia
  • Gandesa: Restaurant Càtering Coll del Moro, Hotel Restaurant Piqué, Restaurant enogastronòmic El Bistrot,  Restaurant Rambla i Restaurant Sibarites
  • Horta de Sant Joan: Hotel Restaurant Miralles i Restaurant Venta la Parra
  • Pinell de Brai: Restaurant Ca l’Àngel
  • La Pobla de Massaluca: Restaurant Càmping Portmassaluca
  • Vilalba dels Arcs: Hotel Restaurant Nou Moderno

Díptic de les jornades