El proper dissabte 30 de març, a la Terra Alta, es celebrarà una jornada per reconèixer el dolor de les famílies que passen per la devastadora situació de viure un dol relacionat amb la maternitat i la paternitat.

Amb la voluntat de visibilitzar el dol pel qual passen moltes famílies després de patir una pèrdua gestacional o després del naixement, l’Associació Conlloga, Grup de Suport i Acompanyament a la Criança de la Terra Alta, organitza conjuntament amb la Biblioteca de Gandesa, el Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament de Gandesa, la Jornada “Donant llum al dol gestacional i perinatal” que tindrà lloc el proper dissabte 30 de març de 9:30 a 14:00 a la Biblioteca de Gandesa.

La Jornada iniciarà amb la xerrada “Mort gestacional, un dol “petit”?, a càrrec de la professora, doula i escriptora M. Àngels Claramunt. Donarà continuïtat una taula rodona formada per professionals i testimonis que a través de del seu treball i la seva pròpia experiència, aportaran i donaran veu a aquesta realitat silenciada. Comptarem amb la presència de la M. Àngels Claramunt, coautora dels llibres La cuna vacía i Las voces olvidadas; del Grup d’Ajuda Mútua “Dol d’Estels”, única entitat de referència a la província de Tarragona que acompanya i dona suport a famílies en procés de dol; de la llevadora Laura Pino; i de les testimonis Montse Barceló i Carme Ordeix.

Durant el matinal, la Norma Grau, autora del Projecte Stillbirth, inaugurarà la seva exposició fotogràfica que es podrà visitar fins el 30 d’abril a la sala d’actes de la Biblioteca.

Finalment es durà a terme la presentació del llibre Roedores, cuerpo de embarazada sin embrión de la mediàtica pintora i escriptora Paula Bonet, acompanyada de la periodista Anna Zaera amb qui compartiran diàleg al voltant de la seva última obra.

Aquesta iniciativa neix, no només amb la voluntat de visibilitzar aquesta realitat i donar-li un espai d’expressió, sinó també amb l’objectiu de ser un punt de partida per a la creació de sinergies entre persones i col·lectius que permeti generar i establir mesures concretes i de suport pràctic a les persones afectades.

Les inscripcions es realitzaran a través de formulari web a partir del 13 de març. Per a més informació podeu consultar les xarxes socials de Conlloga o contactar a través de correu electrònic amb l’associació a l’adreça conllogagrup@gmail.com o amb la Biblioteca de Gandesa a biblioteca@gandesa.cat.